Lekker koolhydraatarm met zalm

geplaatst in: Blog | 0

Wil je graag zalm eten, maar volg je een koolhydraatarm dieet? Zalm is een prima ingrediënt om koolhydraatarm te koken. Hoe dat zit, lees je hier.

Koolhydraatarm

Een koolhydraatarm gerecht bevat minder koolhydraten dan een gemiddeld gerecht. Daarmee wordt tegemoet gekomen aan gezondere voedingswaardes. Mensen die een koolhydraatarm dieet volgen hebben vaak het doel om af te vallen.
Koolhydraatarme producten bevatten vaak eiwitten. Zalm is een perfect voorbeeld van zo’n product. In zalm zitten veel proteïnes die de koolhydraten vervangen.

Werking

Doordat mensen minder koolhydraten en meer eiwitten eten, wordt er minder suiker opgeslagen in het lichaam. Je wordt dus niet dikker. Anderzijds hebben eiwitten meer energie nodig om verbrand te worden. Dat zorgt er dus voor dat je vetmassa wordt verbrand om aan meer energie te komen. Koolhydraatarm eten heeft dus een dubbel effect.

Koolhydraatarme gerechten met zalm

Er zijn heel veel verschillende koolhydraatarme gerechten te vinden waar zalm in zit verwerkt. Wat denk je bijvoorbeeld van deze gezonde spinaziewraps? In deze wraps zit zalm en dat maakt dit gerecht uitermate geschikt voor een koolhydraatarm gerecht.