Voor toffee cupcakes met bier en zuurkool:

geplaatst in: Geen categorie | 0

1) Verwarm de oven voor op 180 graden C / vet de cupcakevormen in met echte boter.

2) Pak een kom en plaats deze onder een elektrische mixer uitgerust met een peddelbevestiging. Voeg roomboter en suiker toe tot dit licht en zacht is. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en klopt tot deze glad zijn. Schraap zo nodig langs de zijkanten van de kom en voeg tot laatst de vanille toe.

3) Zeef de cacao, bloem, bakpoeder, natriumbicarbonaat en zout in een grote kom. Wissel in de kom met room de overgebleven ingrediënten af, begin en eindig met droge ingrediënten. Roer de zuurkool erdoor. Vul de cupcakevormpjes voor 2/3. Bak ongeveer 35 minuten tot de cupcake terugveert als je hem aanraakt. Breng de pannen over naar draadrekken om volledig af te koelen voordat u de cupcakes verwijdert.

Voor de bierglazuur:

Meng de zachte boter met de helft van de poedersuiker in de kom van een elektrische mixer met peddel. Voeg de cacao, het zout en ongeveer 1/3 van het bier toe. Slaan tot dat het beslag glad is. Voeg afwisselend de overgebleven suiker en het overgebleven bier toe en klop tot een luchtig mengsel.

Verzamel:

IJs de afgekoelde cupcakes met bierglazuur.

Dit recept is gemaakt door professionele chef-koks en is teruggebracht tot een bulkrecept van een restaurant. De chef-koks van Food Network Kitchens hebben dit recept niet getest, in de aangegeven verhoudingen, en daarom kunnen we geen uitspraken doen over de resultaten.

Meer van deze leuke recepten staan op bierproefwinkel.nl